Globální dynamika a týmová práce: strategický nákup ve společnosti weba

Dietach, Steyr - Ivana Vujica, naše odbornice na strategický nákup, je žena činu a rovnováhy. Její kariéru charakterizuje hluboká vášeň pro mezinárodní obchod a německou filozofii. Ivana pochází ze Srbska a rozhodla se studovat němčinu - nejen z lásky k jazyku, ale také proto, aby si zlepšila své kariérní možnosti v mezinárodně působících společnostech.

 

Ivana je již 17 let součástí týmu společnosti weba v Dietachu a oceňuje zejména mezinárodní orientaci společnosti. Orientace na procesy a strukturovaný řád, který weba prosazuje, dokonale odpovídá její potřebě uspořádaného a efektivního pracovního prostředí. Otevřená a tolerantní kultura ve společnosti weba nabízí moderní pracovní prostředí s mnoha perspektivami.


"Považuji za vzrušující, že společnost weba působí na mezinárodní úrovni, přestože se nachází v malé obci, a nabízí dostatek prostoru pro rozmanitost a růst. Společnost dává každému, kdo o to stojí, příležitost prosadit se a růst."

Ivana Vujica, Strategický nákup


Nikdy není nuda

Navzdory rutinním úkolům, jako je zadávání objednávek nebo psaní urgentních dotazů, je Ivanina každodenní práce neustále obohacována novými projekty a výzvami. Ať už se jedná o spolupráci napříč lokalitami, mezinárodní nákupy, nové aplikace a procesy nebo obtížné podmínky na trhu v důsledku růstu cen a nedostatku zdrojů a produktů - rozmanitost technických a obchodních úkolů vždy nabízí příležitosti učit se novým věcem a osobně se rozvíjet.

Zaměření na spravedlnost a další rozvoj

Všude tam, kde lidé spolupracují, hrají zásadní roli spravedlnost, jasná komunikace a dobře strukturované procesy, které výrazně usnadňují práci. Ale i v případě potíží je důležité jednat objektivně a s orientací na řešení - a to platí nejen v oblasti nákupu, ale v každé profesní oblasti. Podle názoru Ivany by otevřenost vůči zlepšování a flexibilita přizpůsobovat procesy v případě potřeby měly být ústředními prvky každé profese a každé firemní filozofie.


"Vstřícnost, odbornost a společný duch řešení problémů ve společnosti umožňují růst tváří v tvář výzvám, nikoli frustraci. Je inspirující být součástí týmu, který společně překonává obtíže a neustále usiluje o zlepšení."

Ivana Vujica, Strategický nákup


Na webu se jí líbí zejména

  • Mezinárodnost
  • Disciplína
  • Příležitosti
  • Tolerance

Rovnováha mezi pracovním a soukromým životem díky józe a rodině

Klíčem k Ivanině úspěchu je vyvážený život. Rovnováhu nachází díky józe, běhu, četbě a filmovým večerům. Její rodina je vždy na prvním místě jako zdroj síly a inspirace.

Rady pro mladé talenty

Ivana doporučuje mladým talentům, kteří jsou na začátku své profesní kariéry, aby se zaměřili na IT a PC dovednosti. Ve světě, kde se neustále vyvíjejí nové technologie a aplikace a kde digitalizace hraje hlavní roli, jsou solidní počítačové dovednosti nezbytné. Doporučuje také podporovat iniciativu a samostatnost. Schopnost udržet si motivaci a aktivně hledat řešení je pro úspěch v dnešním dynamickém a často náročném světě práce klíčová. Tyto dovednosti umožňují pružně reagovat na změny a neustále se rozvíjet.

Zaměstnavatel