Naši zaměstnanci v centru pozornosti: Když se ti práce vryje přímo pod kůži...

Olomouc - Na našem kariérním blogu dnes představíme jednoho z našich zaměstnanců, kterým je vedoucí a plánovač TRY-OUT linky, Bronislav Škoda, mezi kolegy známý jako Broňa. Broňa je nejen odborníkem ve své profesi, ale také ztělesněním loajality a přístupu, který přesahuje běžné pracovní povinnosti. Vždy dobře naladěný a s úsměvem na tváři je připravený čelit každé nové výzvě, a to jak v práci, tak v životě. Díky svému nadšení pro práci i smyslu pro rovnováhu mezi pracovním a osobním životem je nejen skvělým kolegou, ale také člověkem, který do naší firmy přináší něco výjimečného. Mezi kolegy je Bronislav oblíbený pro svůj pozitivní přístup, odborné znalosti a oddanost práci i týmu.

VÍCE NEŽ JEN PRÁCE. JE TO KUS MÉHO ŽIVOTA!

V rámci série „Den v životě našeho týmu“ se podíváme na kariérní cestu, zkušenosti a osobní pohled na roli ve firmě kolegy, který navenek působí jako tvrďák, ale kdo ho zná, ten ví, že je to citlivý člověk se srdcem na pravém místě.

Bronislavovo tetování s logem weba symbolizuje jeho vztah k firmě i jeho osobní závazek. Jak sám říká, je to „životní etapa, která se mi vryla nejen do ruky, ale i do srdce.“

„Pro mě to není jen firma, je to kus mého života. A to tetování mi to bude připomínat vždycky.“

Bronislav Škoda, vedoucí a plánovač TRY-OUT linky

Od brigádníka po vedoucího a plánovače TRY-OUT linky: Broňova kariérní cesta ve společnosti weba

„Úplně poprvé jsem měl tu čest poznat webu jako brigádník v konstrukci, ale to už je dávno.“ vzpomíná Broněk. „O několik let později jsem začal oficiálně pracovat pro firmu jako pomocný nástrojař a díky tomu jsem získal velké technické znalosti. Postupně jsem se vypracoval na mistra montáže a dnes jsem na pozici vedoucího TRY-OUT linky. Za svoje současné postavení ve firmě vděčím zkušenějším kolegům, od kterých jsem se naučil všechno, co umím a z čeho dodnes těžím. Velkou inspirací je mi i můj táta, který ve webě pracuje už 33 let. Pracovat s ním ve stejné firmě pro mě hodně znamená – je to důkaz, že to, co děláme, má smysl a přináší výsledky nejen mě, ale i rodině.“

„Naučil jsem se spoustu věcí! Od technických dovedností po to, jak jednat s lidmi,“ shrnuje a dodává: „Vždycky mě fascinovalo, jak stroje fungují a jak všechno do sebe zapadá. Od dětství mě lákalo něco stavět, opravovat a vytvářet něco konkrétního vlastníma rukama,“ vzpomíná Broněk. „Z montážníka jsem se vypracoval díky zkušenostem a možnostem, které mi firma nabídla.“

„Nejvíc jsem se naučil na začátku své kariéry, když jsem měl možnost pracovně cestovat po světě. Zapracovával jsem nástroje u zákazníků, ať už v Německu, Španělsku, Portugalsku nebo později i v Číně, Mexiku a USA. Tyto zkušenosti mi ukázaly, jak důležitá je preciznost a schopnost přizpůsobit se různým podmínkám.“

„I jako mistr jsem každý den prohluboval svoje technické znalosti, největší lekcí ale bylo pochopit, jak důležité je udržet rovnováhu mezi kvalitou odvedené práce a dobrými vztahy na pracovišti, jak vést tým a společně řešit problémy,“ zdůrazňuje a dodává, že na své pozici se musel rychle naučit komunikovat jasně a srozumitelně. Za každým úspěchem stojí dobře fungující tým,“ uzavírá.

„Proč jsem si vybral právě tuto cestu?"

„Měl jsem možnost sledovat, jak pracuje můj otec a to mě inspirovalo. Chtěl jsem jít v jeho stopách, ale zároveň najít svou vlastní cestu.“

Broňa svou aktuální pozici přijal, protože mu nabízí možnost vést tým, řešit složité technické problémy a zároveň pracovat s finálním produktem, na kterém se podílel. „Nejvíc si vážím lidí, kteří mě obklopují. Nejsou to jen kolegové, jsou to mí přátelé, se kterými jsme prošli mnoha profesními i osobními výzvami.“

Broňa oceňuje, že práce ho nejen naplňuje, ale také mu dává prostor pro seberealizaci. „Moje práce je neskutečně rozmanitá a zajímavá. Každý den je jiný a přináší nové výzvy, které musíme řešit, zapojit nápaditost a vynalézavost, a to mě na tom baví asi nejvíc,“ říká se zaujetím. Zároveň si dobře uvědomuje, jak důležitou roli v každodenní praxi hraje dobrá spolupráce se spolupracovníky. „Co mě opravdu naplňuje je každodenní kontakt a práce s úžasným týmem!“ uzavírá a v jeho hlase je znát, jak hrdý na své kolegy je.

Tip pro mladé talenty: Podle nejlepšího vědomí a svědomí...

Broňa radí, abyste každý úkol zvládli s plným nasazením a poctivě.

„Dělejte svou práci s maximálním nasazením a s nejlepším vědomím a svědomím. Já se snažím odvádět svoji práci tak, abych se nemusel sám před sebou stydět, když se ráno podívám do zrcadla.“

Bronislav Škoda, vedoucí TRY-OUT linky

Práce a soukromý život: Harmonická souhra

„Svou práci mám opravdu moc rád, ale stejně tak si vážím času, který trávím s rodinou a přáteli. Řada z nich jsou právě mí kolegové. Naštěstí naše firma podporuje mimopracovní aktivity, jako jsou rodinné dny, večírky a různé sportovní aktivity, kde se můžeme společně potkat i mimo pracovní prostředí a užít si chvíle s blízkými. To je pro mě hodně důležité a dobíjí mě to. Pomáhá to utužit kolektiv a zároveň si člověk odpočine,“ uzavírá Broňa, který si váží toho, že může být součástí týmu, v němž se kolegové stávají přáteli.

„Rád trávím čas s rodinou a kamarády. Je skvělé, když můžu řádit jen tak s dětmi v bazénu nebo je vzít do lesa. Když si potřebuju vyčistit hlavu, projedu se na kole nebo se pustím do práce na zahradě.“

Oblíbený citát na závěr:

„Dát se dohromady, je začátek. Vydržet pohromadě, je pokrok. Spolupracovat je úspěch.“ – Henry Ford

Zaměstnavatel