Technologie s vášní: Pohled do zákulisí s Thomasem Wandrakem, designérem CAD ve společnosti weba

Dietach, Steyr - V našem seriálu „Lidé v centru pozornosti“ vám dnes představujeme skutečného technologického nadšence - Thomase Wandraka, konstruktéra CAD ve společnosti weba Werkzeugbau v Dietachu. Od roku 2017 obohacuje náš tým svou vášní pro techniku a přesnost, kterou objevil už během školních let na HTL Steyr, kde se specializoval na mechatroniku.


Připojení k webu: Intenzivní školení jako základ úspěchu

Po odchodu z armády nastoupil Thomas přímo do společnosti weba a absolvoval intenzivní roční výcvik v inženýrském školicím středisku. Spolu s dalšími asi deseti mladými designéry se mu dostalo komplexního úvodu do světa designu. Tato fáze pro něj byla klíčová, jak vysvětluje:


„Seznámení se s interními procesy a výrobky mi poskytlo perfektní start do práce konstruktéra.“

Thomas Wandrak, konstruktér CAD


Toto důkladné školení umožnilo Thomasovi rychle se rozvíjet a ponořit se do stále složitějších projektů.

Fascinace stavebnictvím: kreativita se snoubí s technologií

Už v mládí si Thomas uvědomil, že se chce věnovat technické kariéře. Nadšení pro techniku a rozvíjení nových nápadů mu zůstalo dodnes. Na své každodenní práci oceňuje zejména rozmanitost:


 „Stavebnictví není nikdy monotónní - nedá se srovnávat s prací u montážní linky. Každý projekt přináší nové výzvy, ze kterých se neustále učím.“

Thomas Wandrak, konstruktér CAD


Pro Thomase je mimořádným zážitkem vidět, jak se jeho nápady stávají skutečností. Když se výrobek, který existoval jen v jeho představách, začne vyrábět a bez problémů fungovat, zažívá úspěch své práce na vlastní kůži.  

Týmový duch a spolupráce

Thomas přikládá velký význam týmové práci. Společné rozvíjení nápadů, výměna myšlenek a optimalizace projektů posiluje nejen kvalitu práce, ale také týmového ducha:


„Společně rozvíjíme nápady, vyměňujeme si myšlenky a optimalizujeme produkt - to posiluje nejen projekty, ale také soudržnost v týmu.“

Thomas Wandrak, konstruktér CAD


Dialog mezi jednotlivými odděleními společnosti weba rovněž zajišťuje silnou spolupráci a výrazně zlepšuje práci na projektech.

Flexibilita ve společnosti weba: práce a koníčky se dokonale snoubí

Kromě práce ve společnosti weba je Thomas od dětství pevně zakotven v klubovém životě. Vášnivě rád hraje fotbal a volejbal, je členem tenisového klubu a angažuje se jako trenér a předseda klubu stolního tenisu. Díky flexibilní pracovní době ve společnosti weba může snadno skloubit své sportovní záliby a klubové závazky s pracovním životem.

Jeho trenérské nasazení ho inspiruje i v profesním životě. Thomas si dokáže dobře představit, že bude v budoucnu předávat své zkušenosti mladým designérům ve společnosti weba a podporovat je na jejich cestě.  

Tip pro mladé talenty: klíčem k úspěchu je vášeň

Thomas má také důležitou radu pro mladé lidi na začátku jejich kariéry: Měli by se zaměřit na to, co je skutečně zajímá, bez ohledu na aktuální trendy nebo očekávání. Pokud k úkolu přistupujete s vášní, úspěch se dostaví sám.

Ve společnosti weba se mu líbí zejména

  • rodinná atmosféra
  • možnosti rozvoje
  • flexibilita

Thomas Wandrak je díky svému nadšení pro technologie a nasazení skutečným vzorem pro mladé konstruktéry a cenným členem týmu weba.